KARTOFLER I KAPILARKASSEBOKS

Så er det forår og de tidlige kartofler skal sættes i jorden, som i mit tilfælde er en kapilarkasseboks. Den kan nemlig stilles inden døre, indtil nattefrosten er overstået. Kasseboksen er jo på hjul, så den let kan flyttes ud og ind efter behov. Kapilarkassen nederst gør samtidig vanding til en smal sag. Det var et mareridt at holde kartoflerne fugtige nok i en spand sidste år. På et kvarter kunne planterne skifte fra at se helt frisk ud, til at hænge på grund af udtørring. Det sker ikke med en kapilarkasse. Vandet skal først være helt brugt op. Det tager adskillige dage eller ligefrem uger i forsæsonen. Det skete ikke en eneste gang sidste år.

Her vil jeg med billeder vise hvordan jeg har plantet og forberedt plantning af kartoflerne i år. Det er en gentagelse af sidste år.

KARTOFLER I KAPILARKASSEBOKS

Det var så langt for nu. Jeg håber at billederne taler for sig selv. Fortsættelse følger, når vi kommer lidt længere hen på foråret.
Jeg skal måske lige tilføje at plantejorden til sidst er er vandet, så meget at fugtigheden svarer nogenlunde til havejorden. Der står ikke blank vand i selve tanken endnu. Det rækker indtil, der viser sig tørre pletter på overfladen, så tager vi bestik af vandingsbehov og gødningsbehov.
Hvis du har erfaringer eller input til emnet, så send mig en kommentar.

Med venlig hilsen😎

3 tanker om “KARTOFLER I KAPILARKASSEBOKS”

 1. Next time I read a blog, Hopefully it wont fail me as much as this particular one. I mean, Yes, it was my choice to read, however I really believed you would have something helpful to talk about. All I hear is a bunch of whining about something you could fix if you werent too busy searching for attention.

  1. This here is not meant as a solution of all the problems in the world. Just a tip about how you might please yourself with growing some potatoes. That is all. You are not forced to read anything if you are not interested.

 2. Hello just wanted to give you a quick heads up. The text
  in your article seem to be running off the screen in Safari.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let
  you know. The design look great though! Hope you get
  the problem solved soon. Cheers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *